יום רביעי, 7 בינואר 2015

אימפריית הפיצה

לא פחות מחמש פיצריות פעילות באשכול, משלחות מדי ערב מגשים חמים לכל רחבי המועצה. יצאנו לבדוק איזה תוספות יש ומתי פתוח, לכם נשאר רק להזמין • עפרה בן נתן

מי שחשב שבאשכול אין סצנת אוכל טעה בגדול. תחקיר זריז של עיתון 232 העלה שיש אצלנו לא פחות מחמש פיצריות, שמשלחות ערב־ערב פיצות חמות מהתנור לכל רחבי המועצה.
אז איך זה שיש באשכול כל כך הרבה פיצריות? מהשיחות עם האופים נראה כי התשובה היא אהבה - הם אוהבים לאפות פיצות, אוהבים להאכיל אנשים ואוהבים את עבודתם. (ורק שאלה אחת נותרה לא פתורה - למה בפיצריות של אשכול מפזרים שומשום על קצות הפיצה?).
אז אם בא לכם פיצה חמה שתגיע אליכם עד הבית - כל מה שאתם צריכים זה לבחור פיצרייה ולהרים טלפון. השליח כבר בדרך.


השמן והרזה

איפה: מתחם ישע, על יד 'הגרעין'.
שעות פתיחה: א'-ה' עד 24:00 ובמוצ"ש
טלפון: 08-9965528
בעלים: סימה סיגל ואייל סיגל.
ותק: כבר שבע שנים.
עושים משלוחים? כן.
ואפשר גם לשבת? כן. יש מקום ישיבה ל־100 איש. יש גם טלוויזיה ואפשר לבוא ולצפות ביחד במשחקי כדורגל.
תוספות מיוחדות: הכל.
חוץ מפיצה: סלטים ולחם שום.
מהיכן הלקוחות? הרבה מהבסיסים הצבאיים וגם מושבים וקיבוצים מאשכול.
מה גרם לכם לפתוח פיצרייה? "האהבה למטבח והרצון להתפרנס ממה שאוהבים לעשות".
איך הולך? "ברוך השם אין תלונות".


פיצרלה 

איפה: סניף במושב יתד, סניף בצוחר ובקרוב גם באופקים.
שעות פתיחה: 24:00-15:00
טלפון: 054-6893500 (יתד), 054-2023353 (צוחר).
בעלים: טל יעקב.
ותק: ארבע שנים.
עושים משלוחים? כן.
ואפשר גם לשבת? כן, יש מקום מרווח לשבת ולאכול במקום.
תוספות מיוחדות: אננס, חצילים, אנשובי וכל התוספות הרגילות.
חוץ מפיצה: ספגטי פטריות מוקרם, טוסטים, זיווה, סמבוסק וסלטים.
מהיכן הלקוחות? מכל אשכול.
מה גרם לך לפתוח פיצה? "כשהייתי קטן עבדתי בפיצרייה והתאהבתי בתחום, כשגדלתי החלטתי לפתוח פיצה והשאר כבר היסטוריה".
איך הולך? "מעולה!".


ד"ר פיצה

איפה: מושב עין הבשור - מתחם הבריכה.
שעות פתיחה: 23:00-17:00
טלפון: 054-5440410
בעלים: יניב קימחי.
ותק: נפתחה קצת לפני מבצע צוק איתן.
עושים משלוחים? כן.
ואפשר גם לשבת? כן, אפשר לבוא ולשבת לאכול במקום. "בואו בהמוניכם ותיהנו" אומר יניב.
תוספות מיוחדות: תירס, טונה, בצל, בולגרית, אנשובי ועוד.
חוץ מפיצה: יש קינוחים - מלאבי וקרם בוואריה, בקיץ יש גם קרפ צרפתי וגלידה אמריקאית.
מהיכן הלקוחות? מכל אזור אשכול.
מי אתה יניב? "כבר 15 שנה שאני עובד בתחום, זאת לא הפיצרייה הראשונה שפתחתי. אני אוהב את התחום ואני מקצועי בו. אני אוהב את העבודה שלי ואוהב להאכיל אנשים".
איך הולך? "ברוך השם הכל בסדר".


פיצה לי ולך   

איפה: מושב פריגן.
שעות פתיחה: 23:00-17:00
טלפון: 054-7772685
בעלים: רפי שטיוי.
ותק: פחות מחודשיים.
עושים משלוחים? רק משלוחים.
תוספות מיוחדות: אננס, אנשובי, פטריות טריות, תירס, בולגרית מוצרלה וכל התוספות הרגילות.
חוץ מפיצה: סלט יווני וסלט הבית עם חציל מטוגן ובטטה מתוקה מטוגנת.
האדם מאחורי הפיצה: "האהבה שלי למטבח ולבצק הובילה אותי לפתוח פיצרייה. תמיד הכנתי פיצות למשפחה וחברים ולבסוף החלטתי להפוך את האהבה שלי למקור פרנסה".
מהיכן הלקוחות? מכל האזור, בסיסים צבאיים, קיבוצים ומושבים.
איך הולך? "בסדר גמור".


פיצלולה

איפה: מושב עין הבשור, רחוב נביעות.
שעות פתיחה: 24:30-16:30
טלפון: 050-2557180 
בעלים: נאור פרץ.
ותק: חודש.
עושים משלוחים? כן.
ואפשר גם לשבת? כן, יש גם מקום לשבת למי שהגיע לפיצרייה.
תוספות מיוחדות: יש הכל.
חוץ מפיצה: סלט יווני, סמבוסק ולחם שום.
מה גרם לך לפתוח פיצרייה? "זאת האהבה שלי".
מהיכן הלקוחות? מהבסיסים הצבאיים ומהמושבים והקיבוצים באשכול.
איך הולך? "ברוך השם, אין תלונות".


ולנו יש גם פלאפל

חוץ מפיצה יש אצלנו גם פלאפל:

באלי פלאפל בקיבוץ צאלים – פתוח בימים א'-ד' 18:00-9:30, יום ה' 16:00-9:30. 08-9989370.

פלאפל בגינה במושב יתד – פתוח כל יום שני מ17:30-11:30. 050-7378695, 050-7355729.

הפלאפל של רייצ'ל במושב דקל - פתוח בימים א'-ה' מ־10:00, יום ו' 14:00-10:00. 054-2123017.